Muzea w XXI wieku: jak technologia zmienia sposoby prezentacji sztuki.

Znaczenie opowiadań w kulturach świata: mit, legenda, opowieść.

Antocyjany są zwłaszcza odpowiedzialne za czerwony kolor w winie. Antocyjany znajdują się w przeróżnych owocach, pełniąc pokrewną funkcję. Ten związek chemiczny znajduje się w zewnętrznej powłoce skórki winogrona i w czasie procesu maceracji jest usuwany przed taninami. Większość soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są bezbarwne, tak że maceracja to istotny proces w procesie nadania koloru winu. Istnieją odmiany Vitis vinifera, jakie klasyfikuje się jako teinturier, albowiem już ich sok jest koloru czerwonego. W najwyższym stopniu znanymi są Bouschet, Saperavi oraz Dunkelfelder. Formy te są jednakże wyjątkiem, co potwierdza wina. W co niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Barwa czerwony czy też różowy, zależy w pełni, od sposobu, w jaki się wykrywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są wspólnotą glikozyd. W czasie maceracji proporcja antocyjan lazurowych zmienia się na kolory od fioletowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się zwłaszcza antocyjanom.
1. Kliknij i zobacz

2. Zajrzyj tutaj

3. Zobacz teraz

4. Otwórz link
Performance jako forma ekspresji: od Marina Abramović do lokalnych artystów.

Comments are closed.

Dlaczego sport jest

Trening sztuk walki - to też sport W atrybutach wielu możliwości ...

Okna plastikowe

W przytomnych czasach mamy do dyspozycji tak wiele mebli i ...

Sejfy

Wolno w dzisiejszych czasach zauważyć, że obecne budownictwo niesamowicie się ...

Dlaczego warto używ

Dlaczego warto stosować naturalne suplementy i kosmetyki O tym, że naturalne ...

Nieruchomości

Bloki Właśnie to jest przyczyną zawyżonych cen mieszkań. Wszyscy się targują, ...